петък, 29 май 2020 г.

Място на действието е магазин за алкохол и цигари. Мизансценът в следният:Пред мен стои около 45 годишна жена с голям задник и дебели крака, които са опнали сините дънки. Аз съм на 2 метра зад нея с маска и чакам реда си. Тя си поръчва кафе, после започва да опипва опакованите сладкиши и шоколадчета и това продължава 5-6 минути. Безпомощна да избере самичка пита продавача: " Това тука какво е, с шоколад ли е? Той казва сладкиш, не е с шоколад.Тя отново пита, ама като фафла ли е?" Не издържах и иронично и казах: "Казва се не фафла, а вафла и не бисквида, а бисквита". Продавачът се усмихна, тя се обърна, взе си кафето и като се изравни с мен каза: "Вие откъде знаете, ние така му викаме".
Това е положението. Бойко прибери си простотията по партийните клубове, защото не се живее и няма спокойствие нито на улицата, нито в трамвая, нито в магазина.
Агресивна неграмотност за която написах 1 страница преди 2 години - "Невчесани мисли по повод 24 май". Ако не ви се чете този текст прочетете Тони Филипов по повод този 24 май, защото приликите и съвпаденията не са случайни. Отвращението е тотално при всички интелигентни хора, които са завършили нормално училище и не са си купили дипломата за висше образование. По този повод поздрави на Мария Габриел. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар